متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
دانشگاه و صنعت دو نهاد کلیدی هر جامعه محسوب میشوند. ارتباط و همکاری دانشگاه و صنعت در پیشرفت علم و فناوری کشورها اهمیت ویژهای دارد. در بیشتر کشورهای توسعه یافته، میتوان بالندگی علمی در دانشگاهها را حاصل همکاری نزدیک آنها با صنایع و توسعه صنعتی را ناشی از داشتن ارتباط هدفمند و تقاضامحور صنایع با دانشگاهها دانست. ضرورت همبستگی میان صنعت و دانشگاه، برآمده از نیازهای دوسویه و لزوم سرعتبخشی به فرایند توسعه است.
دانشگاهها به منظور تربیت نیروی انسانی توانا در حل مسائل جامعه، نیازمند همکاری و ارتباطی منطقی با نهادهای جامعه مانند صنعت هستند. این همکاری، میتواند تسهیل کننده اکتشافات، نوآوریها و تحقیقات گوناگون باشد؛ زیرا هر دو نهاد میتوانند امکانات موردنیاز را با قیمتهای مقرون به صرفه در اختیار یکدیگر قرار دهند. با چنین رابطهای، دانشگاه از تجربه صنعت در آموزشهای خود بهره میگیرد و علم و عمل را درهم میآمیزد و صنعت نیز با ارتباط مستمر با دانشگاهها و انجام طرحهای پژوهشی در قالب همکاری با دانشگاهها میتواند به نیازهای منابع انسانی و تحقیق و توسعهای (R&D) خود، به گونهای مناسب پاسخ دهد.
دانشگاه، تأمینکننده نیروی انسانی متخصص موردنیاز در سطح عالی بوده و بسیاری از تواناییهای علمی، تحقیقاتی و آزمایشگاهی در دانشگاهها مستقر میباشد. یعنی دو پیش شرط اساسی توسعه صنعتی کشور در دانشگاهها تعریف شدهاست. از دیگر سو، صنعت نیز به عنوان بازوی اجرایی دانشگاهها در تبدیل دانش به فناوری و توسعه نوآوری و کارآفرینی در نظر گرفته میشود. باتوجـه بـه نکاتـی کـه گفته شد، هم نیازهای متقابل دانشگاه و صنعت و هم نیازهای توسـعهای این دو نهاد ایجاب میکند که همکاری و ارتباط نزدیکی میان دانشگاه و صنعت وجود داشته باشــد.
با توجه به ضرورتهای پیشگفت، «دفتر ارتباط با صنعت و جامعه» دانشگاه علوم پزشکی قم، به عنوان نهاد واسط دانشگاه با صنعت و جامعه، تاسیس شده و فعالیتهای مختلفی را در قالب سرفصلهای زیر احصا و اجرا نموده است: