• 1391/09/29 - 08:11
  • 7
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معاون تحقیقات و فناوری؛ باید در تولید علمی پرچمدار پر افتخار کشور جمهوری اسلامی ایران در جهان باشیم

وزارت بهداشت در نقشه جامع علمی کشور نسبت به سایر وزارتخانه ها پیشرو و پیشگام است.

دکتر مصطفی قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در افتتاحیه سیزدهمین جشنواره پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به پیشرو بودن وزارت بهداشت در نقشه جامع علمی کشوراظهار داشت: در برنامه پنج ساله توسعه پیش بینی شده بود که تا پایان این برنامه ایران به رتبه دوم دست یابد در حالی که این مهم اکنون محقق شده است. وزارت بهداشت در نقشه جامع علمی کشور نسبت به سایر وزارتخانه ها پیشرو و پیشگام است.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رشد علوم پزشکی کشور گفت: کشور ما در دنیا بالاترین شتاب را در رشد علوم پزشکی داشته است. براساس برنامه ریزی های وزارت بهداشت به منظور دستیابی به رتبه یک رقمی در علوم پزشکی هر دانشگاه باید 25 درصد رشد داشته باشد درحالی که ما در علوم پزشکی 40 درصد رشد داشته ایم و این امر حاکی از آن است که ما جلوتر از برنامه حرکت کرده ایم.

دکتر قانعی با اشاره به پایین بودن تعرفه های بخش سلامت گفت: تعرفه های بخش سلامت به اندازه ای پایین در نظر گرفته شده اند که این کشش را ندارد که از فناوری در بخش سلامت استفاده کنیم و این موضوع باعث می شود که تحقیقات و فناوری نتواند در بخش سلامت به تولید درآمد و ثروت منجر شود.
وی با اشاره به این که فقط پنج درصد موسسات آموزش عالی کشور مربوط به علوم پزشکی هستند خاطرنشان کرد: پنج درصد موسسات آموزش عالی کشور مربوط به علوم پزشکی هستند در حالی که 30درصد از تولیدات علمی کشور حاصل کار این مراکز است و بر این اساس می توان گفت که بهره وری ما بیشتر بوده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اقداماتی که در راستای تبدیل علم به فناوری در حوزه سلامت در کشور انجام شده است، افزود: تاسیس صندوق های نوآوری و شرکتهای دانش بنیان از اقداماتی است که به منظور تبدیل علم به فناوری صورت گرفته است که در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هفت شرکت دانش بنیان تشکیل شده است و 200 شرکت دانش بنیان دیگر نیز باید در دانشگاهها تشکیل شود.

دکتر قانعی در خاتمه با تاکید بر لزوم حمایت بیشتر از محققان و اقتصاد دانش بنیان گفت: امیدوارم با برنامه ریزیهای دولت بتوانیم با مشکلاتی که امروز اعضای هیات علمی مراکز تحقیقاتی مواجه هستند و محدودیتهای بودجه های تحقیقاتی ، پیشرفت علمی ما دوبرابر شود و همواره بتوانیم در تولید علمی پرچمدار پر افتخار کشور جمهوری اسلامی ایران در جهان باشیم.

 

 

  • گروه خبری : اخبار تحقیقات
  • کد خبر : 10125
کلمات کلیدی