کارگاه ملی توانمند سازی روحانیون عضو کمیته دانشگاهی اخلاق
کارگاه ملی توانمند سازی روحانیون عضو کمیته دانشگاهی اخلاقی در پژوهش های زیست پزشکی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.
کارگاه ملی توانمند سازی روحانیون عضو کمیته دانشگاهی اخلاقی در پژوهش های زیست پزشکی با مشارکت روحانیون عضو کمیته های اخلاق پژوهش در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، به میزبانی استان قم به مدت دو روز مورخ 4 و 5 اسفندماه برگزار شد. هدف از این کارگاه آشنایی بیشتر روحانیون عضو با شرح وظایف آنها در کمیته اخلاق بود تا آنها به صورت یکپارچه و ساختارمند بتوانند دراجرای وظایف خود اقدام نمایند. همچنین مقرر است درخلال این همایش سند اولیه آیین نامه و شرح وظایف روحانیون تهیه گردد. دراین همایش آقای دکتر شمسی دبیر ملی کمیته و آقای دکتر تقی پور از دانشگاه علوم پزشکی مشهد و آقای دکتر رضایی از قم مباحث متنوعی را ارائه نمودند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر ثقفی معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی قم در این همایش گفت: در همه دانشگاه های علوم پزشکی کشور، کمیته اخلاق به صورت یک ساختار ناظر پژوهشی فعالیت دارند، که حداقل 9 نفر از محققین،کارشناسان متدولوژی و کارشناسان اخلاق پزشکی و یک نفر روحانی حضور دارند. علت حضور روحانیون در کمیته های پژوهش به این دلیل است که آنها بتوانند از نگاه شرعی بر فرآیندهای پژوهشی نظارت نموده و به سایر اعضا کمیته در تصویب طرح ها یاری رسانند.
همچنین ایشان ابراز امیداوری کرد که نتیجه برگزاری این همایش ارتقا ملاحضات اخلاقی و دینی در طرح های پژوهشی باشد به گونه ای که هم شرکت کنندگان در پژوهش ها ( آزمودنی ها) از خطر و آسیب در امان بوده و هم مسیر تحقیق و پژوهش با مانع و کندی روبرو نشود.
دکتر ثقفی تصریح کرد: برای آنکه روحانیون بدانند نقش آنها چیست و چه وظایفی بر عهده دارند و چگونگی اعمال این نقش، دبیرخانه ی کمیته کشوری اخلاق تصمیم گرفت که با برگزاری این همایش روند مشارکت روحانیون محترم را در کمیته های دانشگاهی یکسان سازی نموده و ساختارمند سازد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: قرار است در پایان نشست نیز سندی فراهم شود تا اصول کلی و نحوه اعمال نظر روحانیون را مشخص و در ماه های آینده کار دنبال و در قالب یک آیین نامه عملیاتی شود.