• 1390/10/17 - 09:07
  • 5
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فناوری اطلاعات سلامت

معاون محترم تحقیقات و فناوری در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش ضمن تبریک این روز اهم برنامه های پژوهشی انجام گرفته در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه را تشریح نمودند :

معاون محترم تحقیقات و فناوری در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش ضمن تبریک این روز اهم برنامه­های پژوهشی انجام گرفته در معاونت تحقیقات و فناوری  دانشگاه را تشریح نمودند :

ایشان نبود فرهنگ پژوهش، ضعف تجهیزات، نبود فرهنگ کار گروهی، ضعف مدیریت پژوهش، سیستم­های پیچیده اداری، کمبود اعتبارات، ناشناخته بودن اولویت­ها و مزیت های بومی، کمبود پژوهشگران حرفه­ای، عدم وجود امنیت شغلی برای پژوهشگران، دغدغه نان و آب، شکاف میان علم و عمل را تنها بخشی از غفلت­هایی دانستند که دانش پیشرفته را به کنج عزلت خواهد راند. وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت : «اینک در کشور باید روند تحولات به شیوه ای برازنده دنبال شود و با کنکاش و کاوش هوشمندانه پدیده­های تهدیدگر را کنار زده و به تراز بالایی از خلاقیت دست یافت. در سال 1387 با توجه به اطلاعات و داده­های جمع­آوری شده و احساس نیاز به تغییرات اساسی اولین رفورم پژوهشی دانشگاه شکل گرفت که به اعتبار آمار موجود نتیجه آن رشد مستمر پژوهش در دانشگاه بوده است. در محور حاکمیت و رهبری بر اساس چهار شاخص: اولویت­بندی پژوهش، سامانه علم و فناوری، عملکرد کمسیون نشریات دانشگاه و همکاری در اجرای ارزشیابی سالیانه فعالیت­های پژوهشی در وزارت متبوع، در سال 1385 امتیاز ما 41 بوده که این عدد در سال 1389 به حدود 500 امتیاز رسیده است. در محور تولید دانش که مقالات و کتب است در سال 1385 ، 249 امتیاز داشتیم که این عدد به 1120 امتیاز در سال 1389 رسیده است. رشد تولید علم دانشگاه در سال 1389 نسبت به سال 1388دو برابر بوده است که در بین دانشگاه­های علوم پزشکی منحصر به فرد است. در عرصه تحقیقات دانشجویی در سال 1383، 53 امتیاز داشتیم که در سال 1389 به 140 امتیاز افزایش یافته است. که البته قابل قبول است ولی مطلوب نیست و همه توان دانشگاه این نیست. به همین منظور در سال 90 رفورم مجددی را با رویکردی جدید طراحی کردیم که آیتم­های خرد و کلان آن در حال اجرا می­باشد.»

راه­اندازی مجله دوم دانشگاه متعلق به مرکز آلاینده­های محیطی و برنامه­ریزی برای مجله سوم دانشگاه که متعلق به مرکز تحقیقات طب و دین خواهد بود نیز از دیگر برنامه­های معاونت تحقیقات و فناوری اعلام شد.

ایجاد مرکز رشد سلامت در دانشگاه نیز یکی از اقدامات جدی و مهم در عرصه فناوری محسوب می­شود. ایجاد مرکز رشد و استقرار 10 تا 14 شرکت دانش­بنیان می­تواند ما را به سمت فناوری و تولید محصولات پژوهشی سوق دهد.

راه­اندازی وب سایت معاونت تحقیقات و فناوری و همچنین سامانه­ها از دیگر دستاوردهای این معاونت در سال 90 می­باشد.

تعامل تشکیلاتی با معاونت محترم بهداشتی، تشکیل معاونت پژوهشی و شورای پژوهشی در آن معاونت با رویکردHSR  اتفاق مبارک دیگری بود که در سال 90 افتاد.          

برنامه­ریزی برای ایجاد مرکز تحقیقات سیاستگزاری سلامت و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (SDH) انجام شده که با افتتاح آن تعداد مراکز تحقیقاتی دانشگاه به پنج مرکزخواهد رسید.

و در پایان اعتقاد داریم با تلاش شبانه­روزی حرکتی نو در حوزه تحقیقات و فناوری پزشکی شکل خواهد گرفت. ان شاءالله  

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 6797
کلمات کلیدی